Kies je favoriete radiostation

Dossiers

Spielberg: Publiek wil buitenaardse monsters

Shownieuws

Het publiek zit niet te wachten op lieve buitenaardse wezen, zoals E.T. De tijd is rijp voor films waarin buitenaardse wezens worden neergezet als monsters.

Het filmpubliek zit niet langer te wachten op lieve buitenaardse wezen, zoals E.T. De tijd is rijp voor 'War of the words', waarin buitenaardse wezens worden afgeschilderd als monsters die het menselijke ras willen vernietigen. Dat zei regisseur Steven Spielberg tijdens de première van zijn nieuwe film.

Volgens Spielberg past de verfilming van het boek van H.G. Wells, waarin Tom Cruise de hoofdrol speelt, in een tijd van onrust. "Het was voor mij als filmmaker de tijd om het publiek te laten ervaren dat een buitenaards wezen minder aardig is dan E.T. Vandaag, in de schaduw van 9/11, heeft de film een plaats gevonden in de maatschappij."

Spielberg stelt dat alle bewerkingen van het boek zijn gemaakt in tijden van onrust. Het hoorspel werd eind jaren dertig geproduceerd. Dit was een tijd waarin mensen de opkomst van het nazisme in Duitsland vreesden. De originele film uit 1955 werd gemaakt tijdens de Koude Oorlog.

[Novum]

Gerelateerde Artikelen