Kies je favoriete radiostation

Dossiers

Tony Neef: meer dan een musicalster

Shownieuws

Tony Neef wil niet alleen als musicalster worden gezien. Neef vindt dat zijn carrière niet valt en staat bij het musicalvak.

Tony Neef wil niet alleen als musicalster worden gezien. "Nederlanders denken zo in hokjes", vertelt hij aan Novum Nieuws, "zo zonde". Neef benadrukt dat zijn carrière niet valt en staat bij het musicalvak. Want behalve zingen, dansen en acteren spreekt hij tekenfilms in, is hij een fervent liedjesschrijver en treedt hij op met zijn eigen project 'Heidi und die Heino's'.

Voor zijn rol in de nieuwe versie van de musical 'Sweet Charity' wil Neef niet alle credits. Hij vindt dat zijn tegenspeelster Lone van Roosendaal meer aandacht verdient. "Zij heeft zoveel humor aan zich hangen. Ik kan me niemand anders voorstellen die dit beter kan dan Lone". Van Roosendaal speelt in de musical de rol van een nachtclubdanseres die op zoek is naar de ware. Zelf speelt Neef een 'saai kantoorklerkje'. "Dat lukt wel hoor, thuis ben ik ook heel rustig", vertelt Neef.

Het is de derde keer dat 'Sweet Charity' in Nederland wordt opgevoerd. De versie met Simone Kleinsma in de hoofdrol heeft Neef gezien. "Prachtig", vindt hij. Twee weken voor de repetities gaat hij alle films en bewerkingen die ooit van 'Sweet Charity' zijn gemaakt eens rustig bekijken. "Niet om te jatten maar om te leren", vertelt de ster.

'Sweet Charity' is gebaseerd op de film 'Le notti di Cabiria'(1957) van Federico Fellini. Vanaf oktober is de musical te zien in de Nederlandse theaters. Speciaal voor deze versie heeft componist Cy Coleman een aantal nieuwe nummers geschreven. In Amerika is de nieuwe versie ,met Christina Applegate in de hoofdrol, een groot succes.

[Novum]

Gerelateerde Artikelen