Kies je favoriete radiostation

Dossiers

Fans wereldwijd vieren vrijspraak Jackson

Shownieuws

Fans en vrienden van Michael Jackson hebben de vrijspraak gevierd. Een jury in Santa Maria besloot dat Jackson onschuldig is aan misbruik.

Fans en vrienden van popster Michael Jackson wereldwijd hebben de vrijspraak van Jackson gevierd. Een jury in Santa Maria in Californië besloot maandag dat Jackson onschuldig is aan misbruik van een 13-jarig jongetje.

Jacksons vriend en paranormaal begaafde Uri Geller zei in Londen dat hij het niet kon geloven. "Ik heb altijd gezegd dat ik wil geloven dat hij niet schuldig is. Ik tril helemaal, dit is zo belangrijk. Hij heeft zijn fans en alle mensen over de hele wereld die van hem houden niet teleurgesteld."

Fan Kent Vilhemsson (21) bracht twee weken door buiten de rechtbank in Santa Maria. Maandag keerde hij terug naar zijn vaderland Zweden. “De minuten voor het vonnis waren de meest nerveuze in mijn leven. Op dit moment beleef ik de gelukkigste momenten van mijn leven", aldus Vilhemsson die het vonnis live op televisie volgde. "Nu gaan we feesten."

Wereldwijd besteedden media volop aandacht aan de rechtszaak. Britse en Duitse tv-zenders en Arabische zenders als al-Jazeera en al-Arabiya schakelden live over naar de rechtbank toen het vonnis op het punt stond bekend te worden gemaakt.

De oprichter van de Duitse fanclub van Jackson, Martin Stock, zag de uitspraak op tv en zei dat hij vreselijk blij was, hoewel hij had verwacht dat zijn idool werd vrijgesproken. "Deze hele rechtszaak was belachelijk en Michael werd onmenselijk behandeld. Ik denk dat mensen hem de gevangenis in wilden hebben zodat ze hun handen op zijn geld konden leggen", vertelt Stock.

[Novum]

Gerelateerde Artikelen