Kies je favoriete radiostation

Dossiers

Sophia Loren bekroond tot ereburger

Shownieuws

Sophia Loren is bekroond tot ereburger van haar geboortedorp Pozzuoli. De 70-jarige actrice was al 22 jaar niet meer in het dorp geweest.

Sophia Loren is bekroond tot ereburger van haar geboortedorp Pozzuoli. Tijdens de ceremonie in het kleine, Zuid-Italiaanse plaatsje, vertelt een geëmotioneerde Loren dat ze in het enige theater van het dorp haar eerste film heeft gezien. Dat schrijft Hello Magazine.

Hoewel de Italiaanse actrice al 22 jaar niet meer in Pozzuoli was geweest, zei ze nog vaak terug te denken aan haar geboorteplek. "Van binnen voel ik nog altijd de sensatie van de zee, de zon, de muziek en het prachtige dialect van de mensen hier", vertelt ze. Enkele oud-klasgenoten verasten de 70-jarige Loren met een klassenfoto uit het schooljaar 1948-1949. Ook vertelden ze dat Sophia vroeger zo dun was dat ze haar 'het stokje' noemden.

Loren was een buitenechtelijk kind dat opgroeide met haar moeder en zusje Maria. Op 15-jarige leeftijd vetrok ze naar Rome om actrice te worden. Ze speelde al snel wat kleine rolletjes in Italiaanse films maar haar carrière kwam pas echt van de grond toen regisseur Carlo Ponti haar zijn muze en vrouw maakte.

[Novum]

Gerelateerde Artikelen