Kies je favoriete radiostation

Dossiers

Katja Schuurman in Zomergasten

Shownieuws

Katja Schuurman is deze zomer te zien in Zomergasten. Behalve haar favoriete tv-momenten zal ook haar favoriete film worden uitgezonden.

Katja Schuurman is deze zomer te zien in Zomergasten. In de achttiende editie van dit avondvullende televisieprogramma van de VPRO zullen ook regisseur Maria Goos en schrijver Cees Nooteboom hun opwachting maken.

Zomergasten bestaat sinds 1988. Elk jaar wordt van eind juli tot begin augustus elke week een bekende Nederlander (soms een Vlaming of een Nederlandssprekende buitenlander), meestal uit de wereld van literatuur, televisie, bedrijfsleven of politiek, gevraagd zijn favoriet tv-avond samen te stellen. Na afloop van iedere uitzending wordt de favoriete film van de gast uitgezonden.

Behalve Schuurman, Goos en Nooteboom zullen ook strafpleiter Wim Anker, hoogleraar Mathematische fysica Robbert Dijkgraaf en de frontman van de Belgische band Deus één van de zes avonden vullen.

De presentatie is dit jaar voor het eerst in handen van Connie Palmen. Zij zal aan de hand van de getoonde tv-momenten de gast interviewen. Vorig jaar werd Zomergasten nog gepresenteerd door Joost Zwagerman. Andere presentatoren waren Freek de Jonge (1996), Hanneke Groenteman(1998) en Adriaan van Dis (1999-2002).

[Novum]

Gerelateerde Artikelen