Kies je favoriete radiostation

Dossiers

Michael Jackson niet schuldig bevonden

Shownieuws

Michael Jackson is niet schuldig bevonden aan seksueel misbruik van een 13-jarige jongen. Hij is op alle punten vrijgesproken.

Zanger Michael Jackson is niet schuldig bevonden aan het seksueel misbruiken van een 13-jarig kankerpatiëntje op zijn ranch Neverland. Dat heeft een Amerikaanse jury maandag bepaald. Jackson moest in totaal op tien punten terechtstaan, onder meer voor het toedienen van alcohol aan een minderjarige. Hij is op alle punten onschuldig bevonden.

Volgens de jury staat niet bewezen dat de nu 46-jarige Jackson de jongen in 2003 meerdere keren seksueel heeft misbruikt. Hij zou zich op Neverland meerdere keren hebben vergrepen aan de jongen. Bovendien zou hij de tiener wijn hebben gevoerd. De familie van het slachtoffer mocht hierover naar eigen zeggen niet praten van de zanger. Om dit te bewerkstelligen, zou hij hen enige tijd gevangen hebben gehouden op de ranch. De jury verwees alle aanklachten naar de prullenbak.

De rechtszaak tegen de King of Pop heeft veertien weken geduurd. De juryleden hebben een week de tijd genomen om tot hun uitspraak te komen. Buiten de rechtbank in Santa Maria hebben zich duizenden fans van de zanger en leden van de pers verzameld om niets van de uitspraak te missen.

Jackson verwierf bekendheid als zanger in de Jackson 5. In de jaren tachtig verkocht hij miljoenen platen, waaronder die van het album 'Thriller'. In de jaren negentig ging het achteruit met zijn zangcarrière, onder meer door een beschuldiging van seksueel misbruik in 1993. Deze zaak werd afgekocht door de zanger.

[Novum]

Gerelateerde Artikelen