Kies je favoriete radiostation

Dossiers

Alan Cumming te zien in 'The L Word'

Shownieuws

Alan Cumming, de blauwe Nighcrawler in 'X2: X-men United' is te zien in de serie 'The L Word'. De acteur speelt in het derde seizoen een feestpromoter.

Alan Cumming, die de rol van de blauwe Nighcrawler speelde in 'X2: X-men United' is te zien in de Amerikaanse serie 'The L Word'. De acteur speelt in het derde seizoen een feestpromoter.

De 40-jarige Cumming maakt zijn opwachting in de zesde aflevering van het nieuwe seizoen, dat nu wordt opgenomen. De twaalf nieuwe afleveringen van het melodrama over het lesbische leven in Los Angeles gaan naar verwachting volgend jaar in première.

Het karakter van de oorspronkelijk Schotse acteur heet Billie Blaikie, die zijn sporen heeft verdiend in de ondergronds drag-queen scène in New York City. Hij wordt aangetrokken door Kit Porter, een rol van Pam Grier, om haar restaurant en nachtclub te managen.

De acteur won in 1998 een Tony Award voor zijn rol in 'caberet'. Hij was onder andere te zien in de 'Spy kids'-films, 'Eyes wide shut' en 'Spice world'. Zijn eerste boek 'Tommy's tale' verscheen in 2002.

[Novum]

Gerelateerde Artikelen