Kies je favoriete radiostation

Dossiers

´Vent´ wint prijs voor beste film

Shownieuws

De Nederlandse animatiefilm ´Vent´ is door Fipresci uitgeroepen tot Beste Film van het internationale animatiefilmfestival in Annecy.

De Nederlandse animatiefilm ´Vent´ van Erik van Schaaik en Martin Fondse is door de internationale federatie van filmcritici Fipresci uitgeroepen tot Beste Film van het grootste internationale animatiefilmfestival in Annecy. 'Vent' komt 14 juli uit als voorfilm van 'Roads to Koktebel'.

De animatiefilm gooide al eerder hoge ogen op festivals in Berlijn, Letland en Portugal. In Berlijn kreeg de film een speciale vermelding van de kinderjury en in Nederland werd de film tijdens het Nederlands Film Festival 2004 voor twee gouden kalveren genomineerd.

In het vijf minuten durende filmpje worstelt een man tegen de wind. Hij komt slechts met grote moeite verder en een klein meisje huppelt hem bijna moeiteloos voorbij.

Producent il Luster Producties boekte al eerder succes op het prestigieuze festival van Annecy met de Grand Prix voor hun productie 'Barcode', van Adriaan Lokman, in 2002.

[Novum]

Gerelateerde Artikelen