Kies je favoriete radiostation

Dossiers

Paul van Loon genomineerd voor 'Kinderjury'-prijs

Shownieuws

Carry Slee en Paul van Loon zijn enkele auteurs van de tien favoriete boeken die genomineerd zijn voor de Kinderjury 2005.

Carry Slee, Paul van Loon en Annie M.G. Schmidt zijn enkele auteurs van de tien favoriete boeken van de Kinderjury 2005. Hoewel de stemmen nog niet allemaal geteld zijn, is al wel duidelijk welke boeken de grootste kans maken op de 'Prijs van de Nederlandse Kinderjury 2005', die op 22 juni wordt bekendgemaakt.

Het stemmen vond plaats in twee leeftijdscategorieën. In de categorie zes tot en met negen jaar werden onder andere Paul van Loon (Paniek in de leeuwenkuil) en Annie M.G. Schmidt(Pluk redt de dieren) genomineerd. In de categorie tien tot en met twaalf jaar was er een nominatie voor Carry Slee (100% Timboektoe) en twee nominaties voor Francine Oomen voor haar boeken 'Hoe overleef ik met/zonder jou?' en 'De reis van Lena Lijstje'.

Kinderen tussen zes en twaalf jaar konden de afgelopen vier maanden stemmen op school, in de bibliotheek, in de boekwinkel en via internet. Uit de ruim duizend titels die vorig jaar verschenen, kozen zij hun favoriete boek.

De winnaar van de Hotze de Roosprijs wordt ook op 22 juni bekendgemaakt. Dit is de prijs van één van de initiatiefnemers, de gemeente Zaanstad, voor het boek dat de meeste stemmen kreeg van alle kinderen samen. Vorig jaar won Francine Oomen deze prijs met 'Hoe overleef ik een gebroken hart?'. Zij won tevens de Kinderjuryprijs met dit boek. Een prijs die ook voor Paul van Loon was weggelegd vorig jaar met zijn boek 'Weerwolvenbos'.

[Novum]

Gerelateerde Artikelen