Kies je favoriete radiostation

Dossiers

Ringo Starr speelt op z'n 75ste alleen nog maar blues

Shownieuws

Ex-Beatles drummer Ringo Starr speelt nu naar eigen zeggen nog in 'omhooggevallen garage band', maar over tien jaar wil hij het een stuk rustiger aan gaan doen.

Ex-Beatles drummer Ringo Starr speelt nu naar eigen zeggen nog in 'omhooggevallen garage band', maar over tien jaar wil hij het een stuk rustiger aan gaan doen. "Over tien jaar spelen we alleen nog blues. Dat is het enige tempo dat ik tegen die tijd nog aan kan."

De inmiddels 65-jarige Starr zegt in een interview naar aanleiding van zijn nieuwe album 'Choose love' dat hij het erg naar zijn zin heeft. Hij heeft 'Choose love', dat vanaf 20 juni als soloalbum in de winkels ligt, gemaakt met de Roundheads. "De band en ik spelen nu al een tijdje samen en ik ben trots op de groei die dit album laat zien", aldus Starr. "Het is echt een vreugde in m'n leven, spelen met deze mannen."

Behalve zijn vaste bandleden is op het nieuwe album ook een aantal gastmuzikanten te horen. Een van hen is zangeres Chrissie Hynde (The Pretenders). Hynde is te horen op het nummer 'Don't hang up'. "Voor dit nummer zochten we een vrouw met kloten. Hynde wilde meteen meehelpen en ze deed het geweldig. Ze leefde zich echt helemaal in", vertelt Starr. "Ze veranderde het nummer en maakte het beter."

Het dertiende soloalbum van zanger/drummer Starr draait om de liefde. "Vanaf het begin riepen The Beatles 'I wanna hold your hand' en 'Love me do'. Het ging allemaal over de liefde, en dat is nog altijd de krachtigste boodschap", legt Starr uit. Starr vond zijn grote liefde bij zijn tweede vrouw Barbara Bach, met wie hij in 1981 in het huwelijk trad.

Starr kwam in 1962 als drummer bij The Beatles. Toen The Beatles in 1969 uit elkaar gingen, had hij al twee soloalbums gemaakt, 'Sentimental journey' en 'Beaucoups of blues'. In de jaren erop scoorde Starr nog enkele hits met songs als 'Photograph' en 'You're sixteen'.

[Novum]

Gerelateerde Artikelen