Kies je favoriete radiostation

Dossiers

Rick Astley klaar met zijn ontdekkers

Shownieuws

Rick Astley wil nooit meer samenwerken met zijn ontdekkers Stock, Aitken & Waterman. "Ik heb nog contact met Mike(Stock), maar samenwerken zit er niet meer in."

Rick Astley wil nooit meer samenwerken met zijn ontdekkers Stock, Aitken & Waterman. "Ik heb nog wel contact met Mike(Stock) via de chat, maar samenwerken zit er niet meer in", vertelt de zanger. "Als er plannen zijn voor een reünie, wil ik graag helpen. Maar de rest is een afgesloten hoofdstuk."

De 39-jarige zanger brak dankzij het trio door in 1987 met het nummer 'Never gonna give you up'. Dit lied behaalde in zestien landen de eerste plaats van de hitparade. Astley heeft onlangs de laatste hand gelegd aan een nieuw album. "Ik heb in Los Angeles gewerkt aan een album met liedjes die ik vroeger zelf leuk vond. Liedjes die thuis gedraaid werden. Echte klassiekers dus."

Het nieuwe, nog titelloze, album van Astley verschijnt in oktober. De zanger wil kijkt uit naar een tournee. "Het is lang geleden dat ik op tournee ben geweest. Ik ben gek op optreden en zingen voor een live publiek", vertelt Astley. "Het hangt natuurlijk af van het succes van de nieuwe cd en of het publiek nog geïnteresseerd is."

Astley heeft jarenlang niet gezongen, omdat hij de muziekindustrie niet meer zo leuk vond. "Ik had het echt helemaal gehad en wilde gewoon even niets. Lekker een familieman zijn met mijn vrouw en dochter", zegt de zanger. "Mijn dochter is inmiddels 14 en gaat haar eigen weg. Ik ben ouder en wijzer geworden en de dingen die destijds niet leuk waren in de muziek, interesseren me niet meer."

De zanger ontkent de geruchten dat er een dvd uitkomt met alle videoclips van zijn hits uit de jaren tachtig en negentig. "Ik weet van niets, maar dat is meer iets van mijn oude platenmaatschappij", legt hij uit. "Het lijkt mij leuker een camera mee te laten draaien bij mijn optredens en concerten. Kan ik eindelijk eens laten zien wie ik echt ben."

[Novum]

Gerelateerde Artikelen