Kies je favoriete radiostation

Dossiers

Auteur boek Regilio Tuur nonchalant over beschuldigingen

Shownieuws

Ed van Eeden, de journalist die het boek over Regilio Tuur schreef zegt dat het Limburgs Dagblad 'geen bal' van boksen weet. De krant vindt het boek 'gejok'.

Ed van Eeden, schrijver van de biografie 'Regilio, life part one', reageert nonchalant op de beschuldigingen dat zijn werk leugens bevat. De beschuldigingen zijn donderdag geuit door een journalist van het Limburgs Dagblad. "De Limburgse sportredactie weet geen bal van boksen", zegt Van Eeden tegen Novum Nieuws.

Een sportredacteur van het Limburgs Dagblad vertelt dat er wel degelijk enkele onwaarheden in het boek staan. Hij zegt dat Tuur nooit Olympisch brons heeft gewonnen en dat de Nederlandse bokser nooit deel heeft uitgemaakt van een Amerikaans 'Dream team'. Ook zijn enkele namen in de biografie verkeerd gespeld.

Van Eeden, die de bokser 250 uur interviewde, vindt dat hij geen steken heeft laten vallen in het checken van de feiten. "Ik heb zoveel mogelijk proberen te controleren en samen met Regilio elke pagina doorgelopen. Als hij de naam van een jeugdvriendje verkeerd spelt, dan is dat vervelend maar geen doodzonde."

[Novum]

Gerelateerde Artikelen