Kies je favoriete radiostation

Dossiers

'X&Y' bestormt Britse hitlijst

Shownieuws

Het 3de album van Coldplay 'X&Y' heeft de eerste plaats in de Britse hitlijst bereikt. Het album stootte 'Don't believe the truth' van Oasis van de toppositie.

Het derde album van de Britse band Coldplay 'X&Y' heeft de eerste plaats van de Britse hitlijst bereikt. Het album stootte 'Don't believe the truth' van Oasis van de toppositie.

Volgens een woordvoerder van de Britse retailketen HMV zijn er sinds de release op 6 juni ruim 460.000 stuks van het album in Groot-Brittannië verkocht. Hiermee is het album het op één na snelst verkopende album sinds de verkopen begin jaren negentig geregistreerd werden. Van het album 'Be here now' van Oasis werden in de openingsweek in 1997 ruim 695.000 exemplaren verkocht.

'Get behind me Satan', het nieuwe album van de White Stripes, kwam binnen op de derde plaats van de lijst. Voorgaande Coldplay-albums 'Parachutes' en 'A rush of blood to the head' kwamen opnieuw de hitlijst binnen op de negentiende en de drieëntwintigste plek.

In de hitlijst voor singles staat het nummer 'Axel F' van Crazy Frog, van oorsprong een ringtone, voor de derde week op rij op nummer één. Het nummer is gebaseerd op een soundtrack van de film 'Beverly Hills cop' met Eddie Murphy.

[Novum]

Gerelateerde Artikelen