Kies je favoriete radiostation

Dossiers

De grootse collectie 'Batman'-artikelen te koop

Shownieuws

De grootste collectie 'Batman'-artikelen in de wereld is te koop. De verkoop van de artikelen valt samen met de première van de 'Batman'-film 'Batman begins'.

De grootste collectie 'Batman'-artikelen in de wereld is te koop. De verkoop van de meer dan 4500 artikelen valt samen met de première van de nieuwe 'Batman'-film 'Batman begins' deze maand. De collectie wordt alleen in zijn geheel verkocht. Het bieden op de collectie gaat via de internet veilingsite eBay en de opbrengsten gaan naar een goed doel.

De verzameling over de superheld is het eigendom van de op 27-jarige leeftijd overleden schrijver Ian Mansfield Rothkerch. De collectie is bijzonder omdat Mansfield Rothkerch gezien wordt als de eerste echte 'Batman'-fan. De meeste verzamelaars waren gespecialiseerd in een specifieke categorie van de merchandise, terwijl de 27-jarige man alles verzamelde. Hij begon zijn verzameling op 3-jarige leeftijd.

Mansfield Rothkerch bezit ook de eerste 'Batman'-strip met het karakter 'De Joker' op de voorpagina. De waarde van de strip wordt geschat rond de 70 duizend dollar (ongeveer 58 duizend euro). Andere zeldzame stripboeken hebben een waarde van 22.750 dollar (19 duizend euro) en 14 duizend dollar (11.500 euro).

[Novum]

Gerelateerde Artikelen