Kies je favoriete radiostation

Dossiers

Jörgen Raymann en Edwin Evers voor Unicef

Shownieuws

Jörgen Raymann en Edwin Evers zetten zich in voor Unicef. Als 'Special Representative zullen zij aandacht vragen voor het werk en de doelstellingen van Unicef.

Cabaretier en tv-maker Jörgen Raymann en Radio 538 - DJ Edwin Evers gaan zich structureel inzetten voor Unicef. Als 'Special Representative van Unicef Nederland' zullen zij elk op hun eigen manier aandacht vragen voor het werk en de doelstellingen van Unicef, de kinderrechtenorganisatie van de VN.

De kinderrechtenorganisatie is blij met de keuze van Raymann en Evers voor Unicef. "Ze zijn een aanwinst voor de organisatie. Ze bereiken allebei een heel verschillend publiek. En dat is goed, want hoe meer mensen de boodschap van Unicef horen, hoe beter het is", legt Henk Franken, directeur van Unicef Nederland uit.

Jörgen Raymann, bekend van onder meer het tv-programma 'Raymann is Laat', legt volgende week zijn eerste veldbezoek voor Unicef af. Hij bezoekt Suriname om Unicef's werk op het gebied van HIV/aids-preventie en de zorg voor de allerkleinsten te bekijken. Raymann heeft bewust voor Unicef gekozen. "Ik kan nu met eigen ogen gaan zien wat Unicef doet in het land waarin ik opgroeide. Aids is een groeiend probleem in Suriname onder kinderen en tieners", legt Raymann uit. "Ook de armste Surinaamse kinderen hebben het recht om zich vanaf het allereerste begin goed te kunnen ontwikkelen. Unicef wil hen die kans geven, zodat zij zich mentaal en fysiek kunnen ontplooien en weerbaar in het leven kunnen staan. Als ik daar mijn steentje aan kan bijdragen, doe ik dat met alle plezier."

Edwin Evers is sinds april 2000 te horen op Radio 538 met zijn populaire ochtendprogramma 'Evers Staat Op'. Hij gaat meewerken aan diverse fondsenwervende en voorlichtende activiteiten van Unicef Nederland. " Het werk van Unicef spreekt me enorm aan. Unicef zet zich in voor de rechten van kinderen wereldwijd. Er is nog veel onrecht in de wereld. Ik vind het belangrijk dat zoveel mogelijk mensen daarvan weten", zegt Evers. "Met mijn radioprogramma bereik ik een groot aantal mensen in Nederland. Ik wil die mensen bewust maken van de situatie van kinderen in ontwikkelingslanden. Dat we ze via Unicef kunnen helpen."

Naast Edwin Evers en Jörgen Raymann zijn ook zangers Trijntje Oosterhuis, tv-presentator Sipke Jan Bousema en schaatser Rintje Ritsma als 'Special Representative' aan Unicef verbonden. Paul van Vliet en Monique van de Ven zijn ambassadeur van de kinderrechtenorganisatie.

[Novum]

Gerelateerde Artikelen