Kies je favoriete radiostation

Dossiers

De Parade trekt weer door Nederland

Shownieuws

De Parade trekt zondag voor de 15de keer door Nederland. De karavaan reist van Weesp naar Rotterdam. Een muzikaal geheel!

De Parade trekt zondag voor de vijftiende keer door Nederland. De karavaan van het zomerfestival reist van Weesp naar Rotterdam en pikt onderweg verschillende artiesten en muzikanten op. "Dit jaar staat de Parade in het teken van de feestelijke viering van het vijftienjarige bestaan van het festival", zegt woordvoerder Meeke Beumer.

"Daarnaast brengen we ook een ode aan vier eeuwen circus en kermis", vertelt Beumer. "Iedere donderdag voor de opening van het festival in een nieuwe stad trekken we met tractoren, artiesten en grote poppen de stad in. Zo willen we zoveel mogelijk publiek naar binnen trekken en zo lijkt het alsof een circus door de stad trekt."

Beumer laat weten dat ook dit jaar weer veel oude bekenden op het festival staan, onder wie Growing Up in Public, Orkater en voor de vijftiende keer de Levende Jukebox. "De Levende Jukebox is begonnen op de Parade en dat vieren we dit jaar", zegt Beumer.

Naast de vele oude bekenden, staan er ook dit jaar weer nieuwkomers op het festival. Zo maken 'Voor de leeuwen'-winnares Nathalie Baartman en Wilfried de Jong en Matthijs van Nieuwkerk hun opwachting op het festival. De Jong en Van Nieuwkerk bespreken de Tour de France in 'Holland Sport on tour'.

Het zomerfestival is van 16 tot en met 26 juni te zien in Rotterdam, van 1 tot 10 juli in Den Haag en van 15 tot en met 25 juli in Utrecht. De Parade sluit de reis af met een bezoek aan Amsterdam van 29 juli tot en met 14 augustus.

[Novum]

Gerelateerde Artikelen