Kies je favoriete radiostation

Dossiers

Nelson Mandela strijdt met rocksterren tegen Aids

Shownieuws

Nelson Mandela legt druk op 's werelds rijkste landen om meer actie te ondernemen om Aids en armoede te bestrijden.

Nelson Mandela en internationale muzieksterren leggen druk op 's werelds rijkste landen om meer actie te ondernemen om Aids en armoede te bestrijden. Het '46664 Artic Concert', met optredens van Peter Gabriel, Annie Lennox en Robert Plant, vond zaterdag plaats in de Noorse stad Tromsø, op 350 kilometer te noorden van de Noordpoolcirkel.

"We verzoeken hen de levens van onze kinderen te redden", laat Mandela weten aan de 18 duizend mensen die aanwezig waren bij het concert. "We weten wat we moeten doen en hoeveel het kost. Nu hebben we leiderschap, visie en politieke moed nodig."

Het '46664 Artic Concert', genoemd naar het nummer dat Mandela droeg tijdens zijn 27-jarige gevangenisstraf, is onderdeel van een serie liefdadigheidsconcerten dat aandacht vraagt voor de ziekte Aids. Sinds het aftreden in 1999 als president van Zuid-Afrika voert Mandela campagne om bewustwording te creëren over Aids, en vooral over de situatie in Afrika waar 25 miljoen van de 40 miljoen HIV-geïnfecteerden van de wereld woont. De zoon van Mandela overleed in januari aan een Aids-gerelateerde ziekte.

[Novum]

Gerelateerde Artikelen