Kies je favoriete radiostation

Dossiers

Kerry Katona lanceert taxibedrijf 'Pink ladies'

Shownieuws

Kerry Katona heeft vrijdag een taxibedrijf door en voor vrouwen gelanceerd. 'Pink ladies' hanteert een 'women only' beleid voor chauffeurs en passagiers.

Ex-Atomic Kitten Kerry Katona heeft vrijdag een taxibedrijf door en voor vrouwen gelanceerd. 'Pink ladies', dat een 'women only' beleid voor chauffeurs en passagiers hanteert, start aankomende week in Warrington, Cheshire in Groot-Brittannië.

Het is de eerste taxiservice voor vrouwen. "Ik voel me een stuk veiliger bij een vrouwelijke chauffeur. Het gaat allemaal om gemoedsrust en veiligheid", vindt Katona. Zelf belandde ze eens in een situatie die vervelend af had kunnen lopen. "Na een avondje stappen viel ik in slaap in een taxi. Gelukkig wist de chauffeur wie ik was en waar ik woonde. Er had van alles kunnen gebeuren in zo'n situatie", aldus Katona.

Het bedrijf heeft veertien roze Renault Kangoo's met roze leren bekleding. Andrea Winders en Tina Dutton, een vriendin van de familie Katona, hebben het bedrijf opgestart. Om een ritje in één van de taxi's te kunnen maken moet je lid zijn.

"De meeste taxichauffeurs zijn betrouwbaar, maar de laatste jaren is het aantal gevallen van aanrandingen van vrouwen die 's avonds met een taxi zonder vergunning meereden gestegen", verklaart Dutton. "We willen dat vrouwen kunnen kiezen voor een vrouwelijke chauffeur".

[Novum]

Gerelateerde Artikelen