Kies je favoriete radiostation

Dossiers

Tweede songfestivalboek uitgereikt

Shownieuws

Ferry van der Zant heeft het tweede deel van zijn boek 'Wanneer wordt het weer een beetje net als toen' uitgereikt gekregen door Willem van Beusekom.

Oud-secretaris van de Nederlandse songfestivalvereniging, Ferry van der Zant, kreeg zaterdag het tweede deel van zijn boek 'Wanneer wordt het weer een beetje net als toen' uitgereikt. NOS-commentator Willem van Beusekom overhandigde Van der Zant het eerste exemplaar tijdens het jaarlijkse clubtreffen in Utrecht.

Het tweede deel van het boek bekroont Van de Zant's jarenlange onderzoekswerk naar de geschiedenis van de Nederlandse voorronden van het songfestival. Het boek telt een kleine 200 pagina's en is voorzien van foto's, feiten en verhalen over de voorronden in de periode 1981 tot 2005. Het eerste deel van het boek verscheen in 2003 en besloeg de eerste 25 jaar van de voorronden.

Bijzonder aan het boek zijn de reacties van de media op de verschillende nationale finales. Kenmerkend is de haat-liefdeverhouding die Nederland door de jaren heen heeft opgebouwd met het nationaal songfestival. 'Wanneer wordt het weer een beetje net als toen' ging na de uitreiking meteen in de verkoop. Willeke Alberti heeft het voorwoord geschreven. In het eerste deel werd dat verzorgd door Anneke Grönloh.

[Novum]

Gerelateerde Artikelen