Kies je favoriete radiostation

Dossiers

Zaak 'Biggie' begonnen

Shownieuws

De zaak die de familie van rapper Notorious B.I.G. tegen de staat Californië heeft aangespannen is dinsdag van start gegaan.

De zaak die de familie van Notorious B.I.G. tegen de staat Californië heeft aangespannen is dinsdag van start gegaan. De weduwe en de moeder van de in 1997 vermoorde rapper denken dat een politieagent betrokken was bij een complot dat tot de dood van Notorious leidde, zo meldt de LA Times.

De moord op 'Biggie' werd in eerste instantie gezien als het wreken van de eveneens vermoorde rapper Tupac Shakur. Het zou de climax zijn van de rapoorlog tussen twee platenlabels in New York en Los Angeles. Of de labels opdracht tot de moorden hebben gegeven en getuigen hebben omgekocht is nooit bewezen.

De verdediging wijst alle geruchten rondom een complottheorie van de hand. Vooralsnog is er geen bewijs dat de agent daadwerkelijk schuld heeft aan de moord. Tot kort waren er drie getuigen die beweerde van een complot op de hoogte te zijn. Opvallend genoeg hebben zij alledrie hun verklaring gewijzigd.

De familie van Christopher Wallace, zoals de rapper eigenlijk heet, diende drie jaar geleden de aanklacht in. Vorig jaar liet de moeder van Wallace weten te willen schikken voor een bedrag van 85 miljoen euro. De staat weigerde dit. Naar verwachting zal de zaak een maand duren.

[Novum]

Gerelateerde Artikelen