Kies je favoriete radiostation

Dossiers

Record aantal journalisten op Jackson zaak

Shownieuws

Een recordaantal journalisten doet verslag van de zaak Michael Jackson. Maar liefst 2200 verslaggevers wachten de uitspraak af.

Een recordaantal journalisten is ingeschakeld om verslag te doen van de zaak tegen Michael Jackson. De 2200 journalisten zijn er meer dan in de zaken van O.J. Simpson en Scott Peterson bij elkaar. Van elke staat in Amerika, met uitzondering van Antarctica, zijn er verslaggevers aanwezig.

De populariteit van Jackson beperkt zich niet tot zijn geboorteland. Meer dan dertig landen hebben mensen naar LA gestuurd om verslag te doen. "Het is een perfecte combinatie van seks, misdaad en roem", zegt een professor van de Universiteit van Zuid-California, die onderzoek doet naar de mediahype rond de zaak Jackson.

Het merendeel van de Amerikanen gelooft volgens de media niet meer in de onschuld van Jackson maar de Europeanen doen dat nog wel. In Japan wordt ondertussen nauwgezet de jury in de gaten gehouden omdat de Japanse overheid overweegt een jurysysteem in te voeren.

Sommige journalisten zijn al maanden in Los Angeles en hebben hun collega's goed leren kennen. Hoewel ze allemaal uitkijken naar het einde van de zaak vinden ze het ook jammer dat ze elkaar straks niet meer zien. "Het lijkt wel het einde van een zomerkamp. Ik heb zoveel nieuwe mensen leren kennen", zegt een journalist.

[Novum]

Gerelateerde Artikelen