Kies je favoriete radiostation

Dossiers

Dido en Aeneas in première

Shownieuws

De late-night opera Dido en Aeneas is in première gegaan. Deze bijzondere bewerking van het 17e eeuwse meesterwerk van Purcell wordt gespeeld in een fort.

De late-night opera Dido en Aeneas is vrijdagavond in première gegaan. Deze bijzondere bewerking van het 17e eeuwse meesterwerk van Henry Purcell werd gebracht door Xynix Opera in samenwerking met het Carthago Barok Consort en kamerkoor PA'dam.

Dido en Aeneas wordt opgevoerd op Fort Rijnauwen. Een unieke buitenlocatie want het fort werd speciaal voor de voorstelling opengesteld voor het publiek. In het fort passen 670 mensen. Volgens de woordvoerder is de opera niet alleen bijzonder vanwege de locatie maar ook omdat het voor het eerst is dat in Nederland een barokopera op een eigentijdse manier is bewerkt. Hierdoor is de doelgroep veel breder en komen er ook jongeren op af.

Xynix Opera maakte eerder de voorstellingen "Cyrano, de neus en het meisje', 'Romeo en Farida' en barokopera 'King arthur en Orfeo'. Didi en Aeneas loopt tot en met zaterdag 18 juni.

[Novum]

Gerelateerde Artikelen