Kies je favoriete radiostation

Dossiers

Bassie en Adriaan krijgen bronzen beeld

Shownieuws

Bassie en Adriaan hebben een bronzen beeld ontvangen van de burgemeester van Vlaardingen. De kinderhelden zijn in Vlaardingen opgegroeid.

Bassie en Adriaan hebben vrijdagavond een bronzen beeld ontvangen uit handen van de Burgemeester van Vlaardingen, Tjerk Bruinsma. De broers ontvingen het beeld omdat ze veel voor de gemeente hebben betekend. Bas en Adriaan van Tor zijn in Vlaardingen opgegroeid.

Tijdens de opvoering van het toneelstuk 'Het Theater Voorbij' in de Stadsgehoorzaal speelde de burgemeester vrijdagavond een klein rolletje. Bassie en Adriaan waren door hem uitgenodigd en zaten op de eerste rij. Tien minuten voor het einde van het stuk stapte hij uit zijn rol om zich tot Bassie en Adriaan te richten en het beeld te onthullen. Beide heren kregen een replica mee naar huis.

De opvoering van 'Het theater voorbij' is het laaste stuk dat in de Stadsgehoorzaal in Vlaardingen is opgevoerd. Het theater gaat dicht vanwege een grootscheepse verbouwing. Het originele beeld van Bassie en Adriaan komt in de entree van de nieuwe stadsschouwburg te staan.

[Novum]

Gerelateerde Artikelen