Kies je favoriete radiostation

Dossiers

B.B. King krijgt eigen museum

Shownieuws

Blueslegende B.B. King wordt door het stadje Indianola geëerd met een eigen museum. Het museum zal in 2007 zijn deuren openen.

Blues legende B.B. King wordt door de staat Mississippi geëerd met een eigen museum. Vrijdag bezocht hij het stadje Indianola waar het museum komt te staan. Het project gaat naar schatting zo'n tien miljoen dollar kosten en gaat in 2007 open.

King zei tijdens een toespraak dat hij hoopte met het museum een nieuwe generatie muzikanten te inspireren. Honderden mensen waren uitgelopen op een glimp van de icoon op te vangen. De bijna tachtig jaar oude King woonde de ceremonie echter maar zo'n twee minuten bij.

King werd in 1925 geboren op een katoenplantage in Berclair, Mississippi. In 1943 verhuisde hij naar Indianola. Het museum dat ter ere van King wordt gebouwd staat vlakbij een katoenveld waar hij vlak voor zijn doorbrak nog gewerkt heeft. In een persconferentie na de ceremonie zei King dat hij blij was te zijn 'bevrijd: "Ik had voor mezelf bedacht dat ik op een gegeven moment een huis zou bouwen dat na mijn dood een museum zou kunnen worden. Die taak hebben jullie van mij overgenomen."

[Novum]

Gerelateerde Artikelen