Kies je favoriete radiostation

Dossiers

Pluk redt de dieren is beste kinderboek

Shownieuws

'Pluk redt de dieren' van Annie M.G. Schmidt is door de Nederlandse Kinderjury van zes tot negen jaar gekozen tot het beste boek van vorig jaar.

'Pluk redt de dieren' van Annie M.G. Schmidt en Fiep Westerdorp is door de Nederlandse Kinderjury van zes tot negen jaar gekozen tot het beste boek van vorig jaar. De oudere kinderen kozen 'Hoe overleef ik met/zonder jou' van schrijfster Francine Oomen tot beste boek.

De afgelopen vier maanden hebben 25.000 kinderen via school, bibliotheek, boekwinkel en internet hun stem uitgebracht op hun favoriete boek. Het doel van de Nederlandse Kinderjury is het zoveel mogelijk onder de aandacht brengen van leuke boeken voor kinderen.

De verhalenbundel 'Pluk redt de dieren' werd eind jaren zestig door Annie M.G. Schmidt voor weekblad Margriet geschreven. Vorig jaar verschenen ze voor het eerst in boekvorm. Het is voor het eerst in het 18-jarig bestaan van de Nederlandse Kinderjury dat een boek van Annie M.G. Schmidt als winnaar uit de bus komt. Uit de 'Hoe overleef ik'-reeks van Oomen wonnen de afgelopen twee jaar twee andere titels de prijs.

[Novum]

Gerelateerde Artikelen