Kies je favoriete radiostation

Dossiers

Nog één keer 'Kreatief met Kurk'

Shownieuws

Arjan Ederveen presenteerde donderdagavond de dvd van 'Kreatief met kurk' in Club Elf in Amsterdam. Hij kroop nog een keer in de huid van Peter van de Pood.

Arjan Ederveen presenteerde donderdagavond de dvd van het eerste seizoen van het tv-programma 'Kreatief met kurk' in Club Elf in Amsterdam. Voor de fans en pers kroop hij nog een keer in de huid van knutselaar Peter van de Pood, om zijn 'kurkcreaties' aan het publiek te vertonen. Ederveen is de hele avond niet uit zijn rol gekomen.

Na twee seizoenen geknutseld te hebben met kurk stopte Arjan Ederveen en Tosca Nitterink tien jaar geleden met het tv-programma. Ter afsluiting gaven zij destijds een tentoonstelling in het Stedelijk museum. Nitterink was er donderdagavond niet bij in Elf. "Na een periode dat het niet zo goed ging met haar, is ze weer helemaal beter. Ze is wel gevraagd, maar ze wil niet meer in de publiciteit", aldus een woordvoerder van de VPRO.

Kreatief met Kurk was een VPRO-parodie uit begin jaren negentig op het programma 'Creatief met karton', van Wim Kros en Ellen Brusse. In het origineel leerden de presentatoren de kijkers creatief te zijn met karton. In de parodie was het karton vervangen door kurk, en ging vrijwel elke scène stiekem over seks.

[Novum]

Gerelateerde Artikelen