Kies je favoriete radiostation

Dossiers

Madonna opent Kabbalah-hotel

Shownieuws

Madonna heeft voor 2,5 miljoen euro een pand in Londen gekocht. Het vijf verdiepingen tellende 'optrekje' wordt een hotel voor leden van de Kabbalah.

Madonna heeft voor 2,5 miljoen euro een pand aan het Regents park in Londen gekocht. Het vijf verdiepingen tellende 'optrekje' wordt een hotel voor leden van de Kabbalah die tijdelijk in de stad verblijven. Hoewel leden die niet in het hotel logeren een bedrag van vijftig euro moeten neertellen om mee te doen aan de meditatiesessies, zegt een woordvoerder dat het een non-profit organisatie wordt.

Madonna is sinds de jaren negentig volledig toegewijd aan de controversiële religie en ze is niet de enige ster zich een fervent Kabbalah-lid mag noemen. Ook Britney Spears, Demi Moore en Barbra Streisand hangen de vierduizend jaar oude Hebreeuwse filosofie aan.

Niet alle omwonenden van het pand aan Regents park zijn blij met de plannen van hun nieuwe buurvrouw. Sommige vinden de Kabbalah een 'enge manipulatieve sekte' die mensen hun geld aftroggelt. Anderen zeggen dat de buurt altijd een plek is geweest waar mensen komen en gaan. Zij hebben geen moeite met de komst van het hotel.

Madonna kocht eerder het eerste hoofdkwartier van de Kabbalah, een pand van 5,4 miljoen euro op het Londense West End. Ook is ze bezig een pand te kopen in New York. Ondanks de toenemende beschuldigingen dat de joodse religie haar leden hersenspoelt, groeit de aanhang wereldwijd.

[Novum]

Gerelateerde Artikelen