Kies je favoriete radiostation

Dossiers

SBS en Talpa weer naar de rechter

Shownieuws

SBS daagt de nieuwe televisiezender Talpa opnieuw voor de rechter. Dit keer eist SBS dat Talpa stopt met de productie van Expeditie Robinson.

SBS Broadcasting, de moedermaatschappij van SBS 6, Net 5 en Veronica daagt de nieuwe televisiezender Talpa opnieuw voor de rechter. Dit keer eist SBS dat Talpa onmiddellijk stopt met de productie van het programma Expeditie Robinson, dat volgend tv-seizoen op de nieuwe zender van John de Mol te zien is.

Beide partijen moeten volgens Talpa-woordvoerder Thomas Notermans op 15 juni in Utrecht voor de rechter verschijnen voor een kort geding. Eerder deze maand moest de nieuwe televisiezender op last van de rechter op zoek naar een nieuwe naam, omdat SBS bezwaar had gemaakt tegen de naam Tien. Die zou volgens SBS te veel lijken op TV10. SBS claimde dat ze die naam nog in gebruik heeft.

Vorige week besloot het bedrijf van John de Mol dat de televisiezender Talpa ging heten. Desondanks zet De Mol wel zijn juridische strijd voort om de rechten over Tien te krijgen. De tv-zender Talpa presenteert zich maandag 27 juni in Studio 21 op het Media Park in Hilversum aan de advertentiewereld en de pers.

[Novum]

Gerelateerde Artikelen