Kies je favoriete radiostation

Dossiers

Shakira zingt weer in eigen taal

Shownieuws

Shakira heeft donderdag haar nieuwe album 'Fijacion oral' (orale fixatie) gelanceerd. Het is haar eerste Spaanstalige album sinds 1998.

Shakira heeft donderdag haar nieuwe album 'Fijacion oral' (orale fixatie) gelanceerd. Het is haar eerste Spaanstalige album sinds 1998. "Ik weet dat het uitbrengen van een Spaans album tegen de verwachtingen van de muziekwereld in is, maar ik heb mijn instinct gevolgd."

De zangeres is sinds haar tienerjaren een grote ster in Zuid-Amerika en andere Spaanstalige landen. Toch besloot Shakira in 2001 een Engelstalig album uit te brengen. Van 'Laundry industry' werden alleen al in de Verenigde Staten drie miljoen exemplaren verkocht. De nummers 'Whenever, wherever' en 'Underneath your clothes' waren wereldwijd grote hits. Dat de van oorsprong Colombiaanse zangeres nu weer met een Spaanstalig album komt, was voor de fans een verrassing.

Van 'Fijacion oral' komt in november het tweede deel uit, dat helemaal in het Engels gezongen is. De liedjes zijn niet dezelfde als op het eerste deel, maar volgens de 28-jarige zangeres echt 'helemaal anders'. "Ik wilde met dit dubbelalbum aan mijn niet-Spaanse fans laten weten hoe belangrijk mijn eigen taal voor mij is, maar ook dat ik beide de talen nodig heb voor mijn artistieke aspiraties."

De eerste single 'La tortura', een duet met Alejandro Sanz, verovert momenteel de hitlijsten en staat in Nederland op de vierde plaats in de Top 40.

[Novum]

Gerelateerde Artikelen