Kies je favoriete radiostation

Dossiers

Bollywoodster krijgt tulpje

Shownieuws

Met de doop van een speciaal gekweekte tulp die is vernoemd naar een Indiase filmster lijkt de Bollywood-gekte losgebarsten in Nederland.

Met de doop van een speciaal gekweekte tulp die is vernoemd naar een Indiase filmster lijkt de Bollywood-gekte losgebarsten in Nederland. De bloem is donderdag gepresenteerd aan Aishwarya Rai op de opening van de Bollywood-Oscars.

De donkerrode tulp met een gele rand werd door Rai met champagne gedoopt. De tulp, die nu haar naam draagt, is geregistreerd door de Koninklijke Algemene Vereniging Bloembollencultuur.

Amsterdam staat tot en met zaterdag in het teken van Bollywood. In de hoofdstad worden tijdens een gala in de Amsterdamse ArenA de International Indian Film Academy (IIFA) Awards, ook wel de Oscars van Bollywood genoemd, uitgereikt.

Naast de prijsuitreiking, het grootste evenement van de Indiase filmindustrie, vinden tal van andere activiteiten plaats, waaronder de wereldpremière van een Bollywood-film in Tuschinski en diverse gala's. In het Olympisch Stadion wordt een potje cricket gespeeld. Een team van Indiase filmacteurs neemt het op tegen een Nederlandse cricketploeg. Verder zijn tentoonstellingen te zien over de Indiase Film in Amsterdam.

[Novum]

Gerelateerde Artikelen