Kies je favoriete radiostation

Dossiers

Anne-Wil Blankers maakt musicaldebuut

Shownieuws

Anne-Wil Blankers maakt haar musicaldebuut. De koningin van het Nederlandse toneel gaat in 'Cabaret' spelen van Joop van den Ende.

De koningin van het Nederlandse toneel, Anne-Wil Blankers gaat zingen. In de nieuwe musical 'Cabaret' van Joop van den Ende kruipt zij in de huid van de Duitse pensionhoudster Fräulein Scheider. Zij wordt verliefd op een joodse man in nazi-Duitsland.

De 64-jarige Blankers was meteen weg van het stuk, maar minder enthousiast over het zingen. Na overtuigd te zijn door meerdere zangcoaches die haar geruststelden, stemde zij in met de rol. Van 4 februari tot 6 juli volgend jaar zijn haar zangkunsten te horen in het Koninklijk Theater Carré.

Het verhaal speelt zich af in Duitsland van de jaren dertig. De nazi's zijn hard op weg het Derde Rijk te stichten. In de Berlijnse Kit Kat Klub doet het personeel zijn best de Duitsers hun trieste leven te laten vergeten. Fräulein Schneider vindt in de joodse Herr Schultz de liefde van haar leven, maar gezien het tijdsbeeld lijkt dit een onmogelijke liefde.

'Cabaret' was in New York zes jaar lang te zien tijdens meer dan 2300 voorstellingen. Carré wordt ter gelegenheid van de musical omgebouwd tot de Berlijnse Kit Kat Klub. De stoelen maken plaats voor ronde sta-tafels, zodat het publiek onderdeel wordt van de voorstelling.

[Novum]

Gerelateerde Artikelen