Kies je favoriete radiostation

Dossiers

B*E*D wacht op reactie Bolland en Bolland

Shownieuws

Boyband 'B*E*D' wacht op een reactie van het producerduo 'Bolland & Bolland' of zij hun comeback-single 'Meissie' wel onder deze naam mogen uitbrengen.

De heren van boyband 'B*E*D' wachten op een reactie van producerduo 'Bolland & Bolland' of zij hun nieuwe single onder hun eigen naam mogen uitbrengen. De producers zijn eigenaar van de naam 'B*E*D'. Nadat de bandleden hadden gebroken met de twee, mochten zij niet verder onder deze naam.

"We hebben nu na tien jaar een nieuwe single opgenomen en willen graag weer verder onder de naam B*E*D", legt Alain Kersten uit aan Novum Nieuws. Als dit niet lukt, dan hebben Kersten, Gerald Vogel en Ricardo van der Laan een nieuwe naam klaarliggen. "Als ze moeilijk gaan doen, wordt het waarschijnlijk 'Back to Bed'."

De nieuwe single 'Meissie' is een r&b-nummer gericht op een jong publiek. "We hebben bewust gekozen voor veel jonge mensen in de clip en wij wat meer op de achtergrond. We zijn inmiddels allemaal de dertig gepasseerd", aldus Kersten. De clip is gemaakt door studenten van de filmacademie.

De heren weten nog niet met welke platenmaatschappij ze in zee gaan. "Er zijn verschillende geïnteresseerden na ons optreden dinsdag in RTL Boulevard. We gaan nu rustig bekijken voor welke we gaan kiezen", legt Kersten uit. De comeback moet te serieus worden genomen, zegt hij. "We zijn altijd maatjes gebleven van elkaar. En we hadden gewoon zin om samen weer iets leuks te doen."

De producers Rob en Ferdi Bolland bedachten in 1995, naar aanleiding van het succes van Take That, het concept voor de jongensgroep B*E*D. Drie jongens werden gecast. Zij traden voor het eerst op in de televisieshow van Peter-Jan Rens met hun debuutsingle 'Voor jou ('ik spring van de hoogste berg')'. Het trio beleefde zijn echte doorbraak in 1996 met de tweede single 'Welles (verliefd geweest)'. Het debuutalbum 'Geheimen' stond elf weken in de top 100. Door een ruzie tussen de producers en de bandleden, werd de groep in 1999 opgeheven.

[Novum]

Gerelateerde Artikelen