Kies je favoriete radiostation

Dossiers

American Idol Clarkson met twee nummers in hitlijst

Shownieuws

Ex-Amercian Idol winnaar Kelly Clarkson staat deze week met twee nummers in de belangrijkste Amerikaanse hitlijst.

Oud-winnaar van American Idol Kelly Clarkson staat deze week met twee nummers in de belangrijkste Amerikaanse hitlijst. Het liedje 'Behind These Hazel Eyes' is in acht weken opgeklommen naar de zesde positie en 'Since U Been Gone' staat na 26 weken op nummer negen. Dit laatste nummer is tevens haar eerste release in Nederland en het middel van platenmaatschappij Sony BMG om Clarkson ook in Europa groot te maken.

Beide singles zijn afkomstig van haar nieuwe album 'Breakaway', dat in Nederland op 20 juni uitkomt. Kelly Clarkson won in 2003 American Idol. Haar debuutalbum 'Thankful' ging in vijf weken 1,3 miljoen keer over de toonbank.

Het lijkt erop dat Clarkson geen eendagsvlieg is. Waar bij andere Idols het succes beperkt bleef tot de goede verkoop van een eerste album heeft het tweede album van Clarkson 'Breakaway' inmiddels twee miljoen exemplaren verkocht in de Verenigde Staten. De ex-idol schreef mee aan zes liedjes op het nieuwe album. Op het nieuwe album heeft ze de zoetere songs achterwege gelaten en een rockgeluid toegevoegd.

[Novum]

Gerelateerde Artikelen