Kies je favoriete radiostation

Dossiers

Jennifer Beals krijgt award voor maatschappelijke rol

Shownieuws

Actrice Jennifer Beals wordt geëerd met een prijs door de Amerikaanse homo-organisatie GLAAD. Beals ontvangt de award op 11 juni.

Actrice Jennifer Beals krijgt een prijs van de Amerikaanse homo-organisatie Glaad. Beals, bekend van haar rol in de film 'Flashdance' (1983), ontvangt zaterdag in San Francisco de Glaad Golden Gate Award. Sandra Bernhard, Brooke Shields en Margaret Cho hebben de onderscheiding eerder in ontvangst genomen.

De prijs wordt uitgereikt aan mensen uit de entertainmentindustrie, die een positieve bijdrage hebben geleverd aan het promoten van gelijke rechten voor homo, lesbische, biseksuele en transseksuele mensen.

De 41-jarige Beals speelt de rol van Bette Porter in de populaire Amerikaanse serie 'The L word'. Deze serie, met een lesbisch thema, gaat over de levens en liefdes van een groep vrouwen in Los Angeles. De actrice heeft in 'The L word' een relatie met Tina Kennard (Laurel Holloman), met wie ze een kind krijgt. Deze vernieuwende serie heeft in Amerika veel stof doen opwaaien.

Het eerste seizoen van 'The L word' wordt vanaf maandag wekelijks uitgezonden door Yorin. De serie was vorig jaar voor het eerst op de Amerikaanse televisie te zien. De hitserie kent in Amerika ook een succesvol tweede seizoen, dat eind vorige maand de laatste aflevering kende.

Voor het derde seizoen hebben de makers enkele beroemde regisseurs uit de onafhankelijke filmindustrie aangetrokken. Onder anderen regisseurs Kimberly Peirce ('Boys don't cry'), Rose Troche ('Go fish' en 'The safety of objects') en Angela Robinson ('Herbie: fully loaded') zullen verantwoordelijk zijn voor een aflevering.

[Novum]

Gerelateerde Artikelen