Kies je favoriete radiostation

Dossiers

Lennox, Travis en Texas op zesde Live 8

Shownieuws

Annie Lennox, Travis en Texas staan 6 juli op het podium in Schotland voor het zesde Live 8 concert. Ook Youssou N'Dour en Dido maken hun opwachting.

Annie Lennox, Travis en Texas staan 6 juli op het podium in het Schotse Edinburgh voor het zesde Live 8 concert. Het concert wordt georganiseerd om wereldleiders onder druk te zetten de armoede in Afrika te bestrijden. De locatie van het concert ligt op een uur rijden van de plek waar de G8-leiders elkaar die dag ontmoeten.

Bob Geldof, de organisator van Live 8, heeft eerder aangekondigd op 2 juli concerten te organiseren in Londen, Parijs, Rome, Berlijn en Philadelphia. Hij verzoekt de leiders van de grote industriële landen meer hulp te verlenen aan Afrikaanse landen, hun schulden kwijt te schelden en handelsbarrières, die de landen minder competitief maken, op te heffen.

Ook de Afrikaanse ster Youssou N'Dour en de Engelse zangeres Dido maken hun opwachting in Edinburgh, waar ze zullen spelen voor een publiek van ongeveer zestigduizend mensen. Op 2 juli zullen onder meer U2, Madonna, Sting en Paul McCartney een optreden verzorgen op wat genoemd wordt als het grootste evenement in zijn soort ooit.

[Novum]

Gerelateerde Artikelen