Kies je favoriete radiostation

Dossiers

Tranen bij cd-presentatie Karin Bloemen

Shownieuws

Karin Bloemen heeft een nieuwe cd 'Weet je nog'. Op het album staan geen nieuwe nummers, maar Nederlandstalige stukken die zij eerder al heeft gezongen.

Zangeres Karin Bloemen heeft bij de presentatie van haar nieuwe cd 'Weet je nog' de mensen aan het huilen gekregen. Musicalster Maaike Widdershoven barstte in tranen uit toen zij het nummer 'Lef' inzette. Ook zangeres Brigitte Nijman kon haar tranen bijna niet onderdrukken. "Het is zo herkenbaar en prachtig gezongen."

De presentatie van Bloemens album vond plaats in theater Carré in Amsterdam. 'Weet je nog' bevat geen nieuwe nummers, maar een greep uit de Nederlandstalige stukken die zij gezongen heeft in al theatershows. De 44-jarige zangeres denkt dat deze nooit goed tot hun recht zijn gekomen. "Die nummers hadden een theaterkwaliteit. Het was live en dat betekent dat je me heel erg hoort hijgen. Nu heeft alles een goede kwaliteit."

Aan het nummer 'Zuid-Afrika' uit haar show 'Bosje bloemen' uit 1989 is een couplet toegevoegd. "De mensen vragen nog steeds naar het Afrika-lied. Maar ik vond de clou niet duidelijk genoeg", licht de zangeres toe.

Het lied 'Tegen alle verwachtingen in', oorspronkelijk uit de musical 'Nine', zong Bloemen in 1991 in 'Karin in concert'. Dit nummer is volgens haar compleet commercieel gemaakt. "We hebben er een Borsatoriaans-arrangement aangegeven. Ik wil nu ook weleens een ordinaire commerciële hit scoren. Ik neem tijdens dit nummer op de bühne ook even alle maniertjes van Marco over, dan moet het toch lukken", grapte de zangeres.

[Novum]

Gerelateerde Artikelen