Kies je favoriete radiostation

Dossiers

Vier Amerikaanse Tony Awards voor 'Doubt'

Shownieuws

Het toneelstuk 'Doubt' is in New York op de 59e uitreiking van de Amerikaanse theaterprijzen, de Tony Awards, onderscheiden met vier prijzen.

Het toneelstuk 'Doubt' is in New York op de 59e uitreiking van de Amerikaanse theaterprijzen, de Tony Awards, onderscheiden met vier prijzen. Schrijver van het drama John Patrick Shanley ontving de award voor beste toneelstuk. Cherry Jones accepteerde de prijs voor beste actrice in het stuk. Adriane Lenox won de prijs voor meest opvallende verschijning en Doug Hughes die voor beste regisseur.

Het Broadway-debuut van Shanley gaat over een non op een katholieke school, die een priester verdenkt van het misbruiken van een jonge vrouwelijke student. Shanley schrijft al dertig jaar toneelstukken en won in 1988 een Oscar voor het script van de film 'Moonstruck'. Met 'Doubt' won hij eerder dit jaar al de Pulitzer-prijs.

Beste musical werd 'Spamalot', de theaterversie van de film 'Monty python and the holy grail'. De musical was in veertien categorieën genomineerd, maar ging uiteindelijk met drie awards naar huis, waaronder een Tony voor beste musical en beste regisseur (Mike Nichols). In dezelfde categorie waren er prijzen voor Victoria Clark voor haar hoofdrol in de musical 'The light in the Piazza' en Norbert Leo Butz voor zijn rol in 'Dirty rotten scoundrels'.

Acteur Billy Crystal werd onderscheiden voor zijn autobiografische solowerk '700 sundays'. Hij won de Tony-award in de categorie 'Special theatrical event'. Crystal opende zondag de award-show en grapte: "Nog een Oscar en een Grammy en ik ben Rita Moreno."

[Novum]

Gerelateerde Artikelen