Kies je favoriete radiostation

Dossiers

Uw Vliegende Radiowereldreporter op bezoek bij … Radio WCBE in Amerika (50)

Columns

Ik had het beloofd, en dit keer kom ik mijn belofte eens na. Ja, je publiek te vaak teleur stellen is ook flauw. En zo kwam ik terecht bij een van de twee publieke radiostations van Columbus en centraal Ohio: WCBE. In vier stukken nog wel.

Vandaag plaatjes om je lekker te maken. Binnenkort iets over publieke radio in de VS en NPR, de organisatie die veel programma's maakt, en tot slot nog een column over WCBE zelf.

WCBE is gevestigd op het terrein van Fort Hayes Army Reserve in het centrum van Columbus. Het was even spannend, want ik moest echt langs het bordje 'Fort Hayes Army Reserve' rijden om bij het gebouw aan te komen. Bij WCBE werd ik vriendelijk ontvangen door Richelle Antzack en Dan Mushalko. De laatste is programmadirecteur en de eerste doet van alles waaronder het programma 'All Access' dat op zaterdagavond tussen acht en tien wordt uitgezonden.

Naast een lang gesprek over van alles en nog wat, en publieke radio in de VS en WCBE in het bijzonder kreeg ik een tour van de studio’s. Daarvan nu een verslag in onze rubriek: 'Op bezoek bij…'

Gerelateerde Artikelen