Kies je favoriete radiostation

Dossiers

Uw Vliegende Radiowereldreporter uit de korte Staten (48)

Columns

Zeg, dat was zo erg nog niet he? Die korte columnpjes? Nog eentje. Nu met hele korte nieuwtjes.

Nieuwtje 1: Tour de Lance
Een paar columns geleden schreef ik al over dat moedige kabelkanaaltje OLN dat bijna 24/7 Tour de Lance uit zond. Wat ik nog wilde opmerken dat OLN wel een behoorlijke grip op de beelden had, in de zin dat er heel weinig Tour op andere kanalen te zien was. Aan de ene kant leuk voor OLN, want dat levert kijkers op, maar aan de andere kant waren de berichtjes op bijvoorbeeld ESPN zo kort dat alleen de verrichtingen van Lance aan bod kwamen. Ik werd gek van frustratie in een hotel afgelopen weekend (waar ik dus geen OLN had zoals thuis) toen ik na een uur Sports Center (zeg maar de Amerikaanse Studio Sport) nog niet ontdekt had wie de etappe gewonnen had, terwijl ik al minstens 3 keer had gehoord dat Lance zoveelste geworden was. Het werd domweg niet vermeld, net zoals je even moet zoeken naar de geweldige prestatie die Richard Virenque neergezet heeft.

Zonder OLN was het dus moeilijk Tour kijken. Op het beroemdste plein hadden ze daar echter een oplossing voor bedacht. We zetten OLN gewoon op de schermen en zo zie je gebroederlijk naast elkaar zakenlui in een pak en fietskoeriers naar de laatste tijdrit van Lance kijken. Geweldig! Only in America, only in New York City, only on Times Square.

(nou ja, het is toch een mooi plaatje)

Nieuwtje 2: De DNC
Ofwel de 'Democratic National Convention'. Je hebt er vast al over gehoord, maar wist je dit al: er zijn 5000 afgevaardigden van de democratische partij uit het land aanwezig om te opgetogen te juichen als er iets gaat gebeuren dat we al héééél lang weten: John Kerry wordt de presidentskandidaat van de democratische partij. Allemaal heel aardig. Een leuk feestje voor de partij, altijd leuk, zeker na de kater vier jaar geleden.

Natuurlijk is er ook wat pers aanwezig. Eigenlijk heel wat pers. Zeg maar heel veel pers. Heeeel veel pers. Er zijn 15.000 persmensjes aanwezig. Met andere woorden: per afgevaardigde drie (3) journalisten. Je zou dus zeggen dat als iedere afgevaardigde door drie journalisten gevolgd kan worden, dat er een heel genuanceerd beeld zou ontstaan van die conventie. Helaas gebeurt dat niet, want iedereen wil dezelfde 'belangrijke' mensen spreken. Jammer eigenlijk, want dan had het met gewoon een man of tien a twintig af gekund, en hadden al die nieuwskanalen zich het geld kunnen besparen.

Als je echter alles wilt weten van dat politieke feestje, kijk dan eens op Adam Curry's weblog, die weer doorlinkt naar een vergaarbak van DNC nieuwtjes.

Het is overigens triest om te zien dat beide partijen op het moment drukker zijn om leugens te verspreiden over de andere partij dan om hun eigen plannen uit te leggen.

Ha, ik vind het wel leuk die korte columns. Maar binnenkort weer een paar lange. Ik ga donderdag namelijk langs bij WCBE , een lokaal publiek radiostationnetje hier in Columbus. Check hun site www.wcbe.org hun site eens, en check hun stream eens. Vinden ze leuk, en zie het ondertussen als huiswerk op een van mijn komende werkjes. Sterker nog, als je een goeie vraag weet, e-mail me dan snel, dan kan ik hem gewoon nog stellen ook!

Vriendelijke groet,

Jasper
Uw Vliegende radiowereldreporter

Gerelateerde Artikelen