Kies je favoriete radiostation

Dossiers

Papaul wint Zilveren Nipkowschijf

Medianieuws

Paul de Leeuw won donderdag de Zilveren Nipkowschijf met zijn VARA-programma Papaul. Het succes van Papaul maakte een eind aan een periode van lethargie, zei De Leeuw in zijn dankwoord.

De jury van de Stichting Nipkow, bestaande uit televisierecensenten, noemde Papaul 'grensverleggend in het spelen met de conventies' van de televisie.

Volgens De Leeuw was Papaul een nieuw begin. Hij was enkele jaren geleden vertrokken bij de VARA, de omroep waar hij de Schreeuw van de leeuw maakte, waarmee hij eerder een Nipkowschijf won. Hij zei nooit meer terug te keren, maar na een zwerftocht door medialand en verschillende mislukkingen was de mogelijkheid bij de VARA een nieuw programma te maken, een uitkomst.

Paul De Leeuw: "In deze tijd kijken mensen kennelijk liever naar het eierbakken van Frans Bauer op het commerciële net en naar door de Postcodeloterij betaalde 'feel good' programma's op het publieke." De jury: "Wie nog klaagt over lage kijkcijfers heeft niet begrepen hoe buitengewoon populair Papaul was voor een zo avant-gardistisch programma." [Novum/Radio.NL]

Gerelateerde Artikelen