Kies je favoriete radiostation

Dossiers

Halve en hele finale Eurovisie Songfestival live bij NOS

Medianieuws

De NOS zal zowel de halve als de hele finale van het Eurovisie Songfestival vanuit Istanbul rechtstreeks uitzenden. De halve finale wordt op woensdag 12 mei tussen 21.00 en 23.00 uur uitgezonden.

De hele finale is drie dagen later te zien, op zaterdag 15 mei tussen 21.00 en 00.10 uur. Het is voor de eerste keer in de geschiedenis van het Eurovisie Songfestival dat er een halve finale wordt gehouden. Ook Nederland moet zich met de tweemansformatie Re-union op 12 mei zien te kwalificeren voor de finale op 15 mei.

Aan de finale van 15 mei  kunnen 24 landen meedoen. Daarvan hebben 14 landen zich rechtstreeks geplaatst. Het gaat naast Turkije, de winnaar van 2003, om de negen hoogst geëindigde landen uit 2003. De grote landen Duitsland, Spanje, Frankrijk en Groot-Brittannië zijn – ongeacht de uitslag - automatisch voor de finale van het Eurovisie Songfestival geplaatst. Om de resterende 10 plaatsen strijden 22 landen in de halve finale, waaronder dus Nederland.

In de halve finale treedt Nederland als laatste land op met de tweemansformatie Re-union, bestaande uit Paul de Corte en Fabrizio Pennisi. Re-union won op 22 februari het Nationaal Songfestival 2004 met het lied ‘Without You’. [Radio.NL]

Gerelateerde Artikelen