Kies je favoriete radiostation

Dossiers

NOS en Olympische Spelen

Medianieuws

De NOS zal dit jaar op radio en tv vooral 's nachts verslag doen van de Olympische Spelen die in het Australische Sydney georganiseerd zullen worden. Dit komt vanwege het tijdsverschil met Australië dat 9 uur bedraagt.

Van 15 september tot 1 oktober zal TV 2 van 00:55 tot circa 13:30 uur in het teken staan van Sydney 2000. Op Radio 1 is dit (onder voorbehoud) van 00:00 tot 15:00 uur. Op televisie zal daarnaast ook van 19:00 tot 21:00 uur onder de naam 'samenvatting van de dag' het beste van de afgelopen nacht worden uitgezonden; een algemeen beschouwend en interviewprogramma over de spelen bleek vanwege tijdsverschil niet mogelijk, alhoewel in het blok 07:00 en 09:00 uur ook reportages en samenvattingen zullen worden uitgezonden. In principe zal de NOS 'alle sporten waaraan Nederlanders meedoen' uitzenden, tenzij er twee wedstrijden tegelijk worden gespeeld.

Van de grote sporten zullen zoveel mogelijk de finales live te zien zijn. De NOS zegt bewust niet voor herhaling te hebben gekozen, om de reguliere programmering op TV 2 te kunnen handhaven. Ten behoeve van de spelen heeft de NOS, net als grote collega publieke omroepen, een eigen 24 uurs videoverbinding opgezet, zodat het zelf naast de aan de EBU aangeleverde beelden een keuze kan maken uit aanvullende live registraties. In totaal zullen zo'n 41 mensen ten behoeve van de televisie en 25 mensen ten behoeve van NOS-Radio afreizen naar Sydney. Naast de sportregistraties zal de NOS ook een viertal reportages over Olympische sporters uitzenden.

Op Radio 1 zullen de uitzendingen onder de naam RadiOlympia worden uitgezonden met zoveel mogelijk live verslaggeving en een speciaal 'uur' tussen 14:00 en 15:00 uur met Sjors Fröhlich en Paul de Leeuw. Oo k de Wereldomroep en het Radio 2-programma 'Cappucino' zal naar verwachting aandacht aan de spelen geven. Naast deze uitzendingen zal de NOS haar reguliere sportuitzendingen op radio en tv continueren. (Broadcastpress)

Gerelateerde Artikelen