Kies je favoriete radiostation

Dossiers

Februari 2004

Luistercijfers landelijk

Intomart Radio Luistercijfers

De meest recente luistercijfers van het Continu LuisterOnderzoek (CLO) over de periode november - december 2003 zijn bekend gemaakt.

Het Continu LuisterOnderzoek wordt door Intomart GfK uitgevoerd in opdracht van de Publieke Omroep,Ster, ORN, Sky Radio 101 FM, Radio 538, Radio 10 Gold, Noordzee 100.7 FM, Yorin FM, Classic FM,Arrow Classic Rock, RTL FM, Radio Veronica, ID&T Radio, BusinessNieuws Radio en CRN, allen verenigd in de Stichting PRE, en voor Kink FM.

De eerste meetweek van januari startte op 27 december 2003. Met ingang van deze meetweek nemen de zenders Kink FM en Fresh FM niet langer deel in het onderzoek. De CRN-zender Maximaal FM is per deze datum opgenomen in het radiodagboek. Het luistergedrag naar deze drie zenders is bij deze rapportage ingeteld in Overige Zenders. Stads Radio Rotterdam en Den Haag zijn met ingang van deze meting samengevoegd tot de zender Stads Radio.

Het luistergedrag is gemeten gedurende een periode van acht weken in december 2003 en januari 2004. Dit resulteert in een rapportage die is gebaseerd op een landelijk representatieve steekproef van 9.779 respondenten van 10 jaar en ouder.

De markt deel ontwikkeling van de landelijke publieke zenders, publieke regionale zenders en de landelijke commerciele zenders in bovenstaande staande figuur weergegeven (hele week; 07.00 – 24.00 uur).


Luisterdichtheden en marktaandelen.
De gemiddelde luistertijd per dag (personen 10+ jaar) bedraagt in het tijdvak 07.00 – 24.00 uur, 3 uur en 16 minuten. De gemiddelde luistertijd is daarmee 1 minut langer dan in november-december 2003.

Onderstaande overzicht geeft de gemiddelde luisterdichtheden, alsmede de marktaandelen van alle zenders over de maanden december en januari (hele week 07.00 – 24.00 uur). Ter vergelijking worden de gemiddelde luisterdichtheden en marktaandelen van alle zenders voor de periode november en december in dit zelfde tijdvak vermeld.

Regio Radio is een combinatie van de zenders Radio Noord, Omrop Fryslân, Radio Drenthe, Radio Oost, Radio Gelderland, Radio M Utrecht, Radio Flevoland, Radio Noord-Holland, Radio West, Radio Rijnmond, Omroep Zeeland, Omroep Brabant en L1 Radio.

CRN Commercieel Regio is een combinatie van de zenders Rebecca Radio, Waterstad FM Fryslân, Hot Radio, Keizerstad FM, City FM, Happy Radio, Stads Radio, Radio 8FM, Maximaal FM, XFM en Limburg FM.

 

Gerelateerde Artikelen