Kies je favoriete radiostation

Dossiers

Duo-commentaar bij eurovisie songfestival

Medianieuws

De NOS stuurt dit jaar twee commentatoren naar het Eurovisie Songfestival. Naast Willem van Beusekom, die sinds vele jaren het commentaar verzorgt bij het Eurovisie Songfestival, zal Cornald Maas aanschuiven. Gezamenlijk zullen zij zowel het commentaar bij de halve finale op 12 mei als bij de finale op 15 mei verzorgen.

Het Eurovisie Songfestival vindt dit jaar plaats in Istanboel, Turkije. Een Eurovisie Songfestival met zowel een halve finale als een finale is nieuw. Vanwege het groot aantal landen dat wil deelnemen aan het Eurovisie Songfestival is voor deze opzet gekozen. Nederland moet vanwege haar klassering in 2003 dit jaar eerst in de halve finale uitkomen tegen 21 andere landen.
De beste 10 landen gaan door naar de finale, waarvoor zich al 14 landen direct hebben geplaatst. In totaal gaat de strijd op 15 mei dus tussen 24 landen. De vernieuwde opzet van het Eurovisie Songfestival is voor de NOS aanleiding om ook een vernieuwde opzet van het commentaar door te voeren. [Novum/Radio.NL]

Gerelateerde Artikelen